dimecres, 14 de març del 2012

LES TIC A L'ESCOLA

"Les tecnologies de la informació i la comunicació no són cap panacea ni fórmula màgica, però poden millorar la vida de tots els habitants del planeta. Disposem d'eines per a arribar als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, d'instruments que faran avançar la causa de la llibertat i la democràcia, i dels mitjans necessaris per a propagar els coneixements i facilitar la comprensió mútua" (Kofi Annan, Secretari general de l'ONU).

És evident que estem vivint temps de grans canvis tecnològics que, d’una banda, faciliten la feina i permeten economitzar els esforços però, alhora, generen dificultats i plantegen nous reptes. Aquests canvis tecnològics són en tots els àmbits, la qual cosa indica que la seva incidència i presència en l’àmbit educatiu és una realitat. Avui dia, tenir present les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC) en el procés de qualsevol activitat d’ensenyament  i aprenentatge és cada cop més necessari i indispensable, la qual cosa està suposant un canvi i una EVOLUCIÓ o REVOLUCIÓ en el panorama educatiu.

Us deixo un vídeo molt senzillet que tracta de com hem d’integrar les TIC a l’aula, però amb un missatge força clar que és el de ser valents, emprenedors i audaços en aquestes noves situacions que se’ns planteja, ja que ho hem de veure com una oportunitat per treure el màxim profit a les situacions d’ensenyament i aprenentatge. Com diu la lletra de la cançó del vídeo, ens hem de “llençar”, en el sentit d’arriscar-se i de treballar enèrgicament de forma conjunta per aconseguir els objectius plantejats, i sobretot en el sentit de somiar que tot és possible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada